Wijndomeinen

BODEGA NELEMAN

Neleman creëerde, geïnspireerd door de smaken en de levensstijl van mediterraans Spanje, een ​​reeks biologische-veganistische-koolstofneutrale wijnen die een sterke overtuiging weerspiegelen: wijn is een onstuimige viering van creativiteit, kunst, natuur, tijd, heerlijke smaak en ecologisch verantwoord denken.

Bekijk alles van Neleman

Wijndomeinen

CANTINA TRAMIN

Tramin is de ruggengraat van een van de oudste coöperaties in Alto Adige- een unie van 160 families, die samenwerken om u bij elke slok van hun wijnen kennis te laten maken met de heerlijke geuren van de regio. Gedreven door grote passie heeft Tramin een delicate symfonie van geuren en aroma’s gecreëerd, die emoties oproepen die je zintuigen nooit zullen vergeten.

Bekijk alles van Tramin

Wijndomeinen

CELLARS DE L’ARBOC

Dit wijnhuis begon met het vinificeren van de typische druiven uit de regio macabeo, xarel.lo, parellada, voornamelijk voor de cava, maar ook voor stille wijnen.
Later begon het ook met de vinificatie van chardonnay, cabernet sauvignon, tempranillo en merlot.

Cellers de L’Arboc wordt beschouwd als een van de eerste wijnhuizen die de wijnen bij lage temperatuur in de Penedès uitwerkte en fermenteerde. Deze techniek zorgt ervoor dat het fruit, de frisheid en de mediterrane aroma’s behouden blijven.

Bekijk alles van l’Arboc

Wijndomeinen

CHAMPAGNE DAMIEN HUGOT

De gepassioneerde en ambachtelijke wijnmaker Damien Hugot produceert zijn champagnes uitsluitend van Chardonnay, de enige witte druivensoort van de Champagne, geteeld op de Grand Cru terroirs van Cramant en Chouilly.
Dit is zijn troef, die resulteert in subtiele en delicate smaken en elegantie en verfijning in elk van zijn cuvées brengt en elk champagnemoment verandert in een uniek moment van genot.

Bekijk alles van Damien Hugot

Wijndomeinen

CHATEAU BONNET

Bij Chateau Bonnet draait het allemaal om observatie en rede!
Ze volgen de principes van duurzame en beredeneerde landbouw, sinds 2013 gelabeld door het charter “Terra Vitis”. Voortbordurend op deze filosofie zet Chateau Bonnet zich in voor biologische landbouw. Dit werk van lange adem zal in de toekomst dan waarschijnlijk ook worden bekroond met een bio-label.
Geïnspireerd door voorouderlijke praktijken bewerkt Chateau Bonnet haar land op de meest respectvolle manier. De landbouwpraktijken zijn beperkt tot een paar houweelslagen en grondploegen; om het microbiële leven van de bodem en ook haar evenwicht te bevorderen. Dit resulteert in wijnstokken die in osmose met hun omgeving zijn, zodat ze alle troeven in handen hebben om geweldige wijnen te creëren.

Bekijk alles van Chateau Bonnet

Wijndomeinen

TENUTA LA FIORITA

Vanaf de oprichting in de vroege jaren negentig heeft La Fiorita Estate altijd getracht de lange levensduur en aromatische complexiteit van zijn Brunello te perfectioneren om de magische harmonie tussen de diverse terroirs, het klimaat en de Sangiovese-druif – de ster van Montalcino – te illustreren.

Sinds haar komst in 2011 heeft Natalie Oliveros het landgoed overgeschakeld naar een biologische certificering. Samen met haar zakenpartner Louis Camilleri verwierven ze extra wijngaarden en bouwden ze een Cantina die scherpe architectuur combineert met de juiste gereedschappen om haar Brunello te vinificeren en te laten rijpen.

De door zwaartekracht gevoede cantina met twee niveaus werd voltooid voor de oogst van 2019 en legt nu de nieuwe basis voor de opwindende toekomst van La Fiorita en de komende generaties.

Van wijnbouw tot wijnmaken, er zijn geen compromissen of snelkoppelingen om de zuiverste vertaling van aarde naar fles te garanderen.

Bekijk alles van La Fiorita

Wijndomeinen

TENUTA MARABELLE

De wijnmakerij van Marabelle Estate ligt 600 meter boven de zeespiegel op een zuidoostelijke helling in Pretero, Abruzzo, Italië.

De naam Marabelle komt van de uitdrukking “Che mare belle” (wat een prachtige zee).

Biologisch-dynamische landbouw vereist geduld en passie. Hun toegewijde wijnmaker Nicolino Ciavalini heeft ervoor gekozen om deze teeltfilosofie te volgen om met veel respect voor fauna en flora de bodem te behouden.

Marabelle is geheel volgens natuurlijke methoden geproduceerd. De wijnstokken zijn vastgebonden met dunne twijgen van struiken die naast de wijngaard groeien. De druiven worden met de hand geplukt en de wijn vergist spontaan. Dit alles om het milieu in de wijngaard niet negatief te beïnvloeden. De wijn is ook Demeter-gecertificeerd. Demeter is een internationale certificering voor biodynamische wijnen die garandeert dat de wijn uitsluitend volgens natuurlijke methoden wordt geproduceerd.

Bekijk alles van Marabelle

Wijndomeinen

VALMORO

Klimaat, bodem en druivensoort. Dit is voor de makers van Valmoro de definitie van “wijn”. Het wijnhuis heeft 100 hectare eigen wijngaard, waarin wijnbouw op basis van dit principe rust.

Ze verzorgen de wijnstokken met zorg, laten het klimaat en de bodem hun karakter bepalen, wat later duidelijk valt te waarderen in het eindresultaat. De sterke temperatuurcontrasten die er zijn tussen dag en nacht zorgen voor een goede suiker/zuurbalans.

Wijnhuis Valmoro is gevestigd in het gebied Rueda. Dit wijngebied is vandaag de dag populairder dan ooit. Zo’n veertig jaar gelegen was het pionier Marques de Riscal die als een van de eerste naar Rueda kwam. Op enkele kleine lokale wijnboeren na, was het land haast verlaten. Echter zag hij er potentieel in. Samen met andere grote namen binnen de Spaanse wijnen werd er geïnvesteerd en geïnnoveerd en staat de Rueda vandaag de dag bekend als een van de mooiste wijngebieden van Spanje.

Bekijk alles van Valmoro

Wijndomeinen

CASA ROJO

De regio Murcia is de thuisregio van Casa Rojo. De thuisregio ligt op 500m hoogte en ligt in het zuiden van Spanje, dicht bij de Middellandse Zee. Het klimaat is mediterraan, half woestijn en biedt een uniek terroir voor Syrah, Monastrell en Garnacha, vanwege de arme kalksteen- en kleigronden in een extreem droog land. Dit geeft wijnen die ruiken naar dennen en rozemarijn.

Casa Rojo is sinds ca 2010 actief. In de eerste jaren heeft het team gewerkt in de wijngaarden en aan het opbouwen van een infrastructuur. Pas sinds enkele jaren zijn de eerste jaargangen verschenen. Volume groei is voor Casa Rojo geen doel, wél beogen zij een continue ontwikkeling in kwaliteit.
De visie van het team is helder. “Een wijn moet een maximale expressie zijn van de bodem, de druiven, het locale klimaat.” Casa Rojo werkt met lokaal-regionale druiven en gisten en creëert zo een serie van unieke wijnen die typisch is voor wat Spanje te bieden heeft. In het afgelopen jaren heeft het team de bijna uitgestorven Godello druif afgestoft, opgepoetst en vervolmaakt. Met als resultaat de introductie van de spectaculaire Orange Republic Godello uit de regio Valdeorras.

Bekijk alles van Casa Rojo

Wijndomeinen

LA VILLETTE

La Villette is een oude wijk in het 19e arrondissement van Parijs. Vroeger werd Parijs vanuit deze wijk bevoorraad met voedsel en wijn. Per paard, os of boot werden de voorraden naar Parijs gebracht. Tegenwoordig is La Villette nog steeds een van de drukst bezochte toeristische trekpleisters.

Het doel van de wijnmakers van La Villette is een wijn te maken met de authentieke Franse uitstraling voor drinkers wereldwijd. Daarnaast willen zij een smaakvolle wijn maken in een aantrekkelijke en betrouwbare verpakking met de romantische Franse uitstraling die ook de kwaliteit van de wijn representeert. Dit doen zij door de flessen en etiketten een traditioneel Franse uitstraling te geven met bijvoorbeeld een afbeelding van de rivier die zorgt voor de bevoorrading van Parijs vanuit de wijk La Villette.

Dankzij het label “Vin de France” is het mogelijk om de beste druiven uit heel Frankrijk te gebruiken voor hun wijnen. Ook zijn de wijnmakers vrij om nieuwe blends te maken en zo nieuwe verrassende wijnen op de markt te brengen. Deze wijnen beloven dan ook een goede kwaliteit en vooruitstrevende nieuwe smaken te hebben.

Bekijk alles van LA VILLETTE

Wijndomeinen

MARRENON

Als wijnbouwer tussen de Rhône en de Provence is Marrenon een belangrijke speler onder de exploitanten van de Luberon en de Ventoux.
Marrenon zorgt voor de economische vitaliteit van de regio door premium wijnen te ontwikkelen, met een unieke stijl en door het terroir uit te vergroten.
Trouw aan haar roots, bouwt Marrenon aan een internationaal merk door zich te concentreren op respect voor het milieu en innovatie.

De mythische bergen, de Luberon in het zuiden (1.125 m) en de Ventoux in het noorden (1.912 m), bepalen het karakter van deze appellaties: maximale blootstelling aan de zon, getemperd door de hoogte en de thermische amplitude dankzij de nabijheid van de zuidelijke Alpen, glooiende hellingen en kalksteenhellingen, glooiende heuvels blootgesteld aan de weldaden van de Mistral-wind… Al deze factoren bevorderen de uitstekende expressie van dit mozaïek van terroirs waar Marrenon van profiteert.

Ze vormen de ideale bakermat voor Syrah en Grenache, de twee belangrijkste druiven, en de witte Vermentino, de trots van het Huis.

Bekijk alles van MARRENON

Wijndomeinen

FERRO13

Ferro13 is een atypisch wijnhuis, gemaakt door mensen die verbonden zijn door een sterke passie voor wijn en creativiteit.

Elke Ferro13-wijn heeft een verhaal en vertegenwoordigt de grondleggers en de voortreffelijkheid van Italiaanse wijn van Noord- tot Zuid-Italië.

Het doel van Ferro 13, zoals een van de wijnmakers ons vertelt, is om “de perceptie van wijn te veranderen, beginnend met het uiterlijk en de communicatie van etiquettes”. De duidelijke herinneringen aan een 2.0-taal zijn het middel om “wijn een geldig alternatief te maken, ook voor de jongeren, zonder te vergeten het kwalitatieve productieproces te behouden”, typisch voor de traditie van de oudste wijnkelders.

Bekijk alles van FERRO13

Wijndomeinen

BODEGA EMILIO MORO

Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvées zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee ‘Pagos’ geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.

Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. In 2017 heeft Wine Spectator de 2015 Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.

Bekijk alles van BODEGA EMILIO MORO

Wijndomeinen

MURATIE WINE ESTATE

Verscholen in de prachtige Knorhoek-vallei ten noorden van Stellenbosch, ligt Muratie Wine Estate, dat dateert uit 1685 toen het werd verleend door gouverneur Simon van der Stel, destijds gouverneur van Kaap de Goede Hoop. Dit maakt Muratie tot een van de oudste landgoederen in Zuid-Afrika en samen met die leeftijd komen veel personages en echt fascinerende verhalen. De familie Melck heeft dit rijke erfgoed nieuw leven ingeblazen in een geactualiseerde maar klassieke evolutie van het merk, waarbij het assortiment is vernoemd naar veel van deze kleurrijke karakters.
Door de jaren heen heeft de wijn ongelooflijke kwaliteitsveranderingen ondergaan, onder de creatieve hand van wijnmaker Hattingh De Villiers en zijn team. Hierdoor is Muratie een serieuze en gerespecteerde speler geworden in de Bordeaux blend, Shiraz, Chardonnay en Pinot Noir. Van oudsher staat Muratie bekend als de eerste producent van Pinot Noir en ook als fijne port.

Samen met de ontwikkeling van andere variëteiten heeft Muratie zichzelf verheven tot een nieuwe waardering onder echt veeleisende wijnliefhebbers.

Bekijk alles van MURATIE WINE ESTATE

Wijndomeinen

WEINGUT ALLRAM

Gelegen te Kamptal in het hart van Neder-Oostenrijk, wordt dit wijnhuis al eeuwenlang gekenmerkt door een levendige wijncultuur. Al vier generaties lang vinificeert Allram hier wijn, met hoge normen en oog voor detail.

Weingut Allram geeft aan haar wijnen te kunnen bestempelen met haar handtekening en ze met de grootste zorg en de beste omstandigheden te bottelen, maar toch is het de natuur die ze creëert. Ze streven bij de vinificatie naar een symbiose, het creëren van biologische wijnen met een lange levensduur, die inspireren met hun lichtste aanraking.

Bekijk alles van WEINGUT ALLRAM

Wijndomeinen

CALABRIA FAMILY WINES – KINGS OF PROHIBITION

75 jaar geleden opgericht, maar met een verhaal van bijna 90 jaar, is de reis naar Calabrië geen gemakkelijke weg geweest, maar door vastberadenheid, hard werken en familievisie is Calabria Family Wines uitgegroeid tot een van de 20 beste wijnproducenten van Australië.

Waarom de naam ‘KINGS OF PROHIBITION’ ? Vanaf het begin van de roaring twenties leidde deze bedwongen periode tot de beruchte ‘Kings of Prohibition’. Tijdens deze droge periode werden mythen geboren en de verhalen van bootleggers; zoals Al Capone werd berucht en zette de weg voor wijndistributie over de hele wereld. Met deze wijnen vertelt het wijnhuis hun verhaal – resulterend in kleppers van wijnen om U tegen te zeggen.

Bekijk alles van CALABRIA FAMILY WINES

Wijndomeinen

TENUTAS PICO MACCARIO

Opgericht en geleid door de broers Pico en Vitaliano Maccario, staat dit wijnhuis symbool voor moderniteit, zowel in het beheer van de wijngaard als in de productie van wijnen: hun unieke en belangrijke doelstelling is om de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken dankzij kostbaar teamwerk.

De verfijning uit zich doordat Pico Maccario altijd op zoek blijft naar de hoogste kwaliteit, met respect voor de originele eigenschappen van het fruit. Om deze reden is de wijnmaker Pico Maccario toegewijd aan innovaties en onderzoek in de wijngaard, omdat innovatie en technologie de belangrijkste manier zijn om de hoogste productiekwaliteit te verkrijgen.

Bekijk alles van TENUTAS PICO MACCARIO

Wijndomeinen

BODEGA DE MOYA

Een familie-wijnhuis, opgericht door de Belgische Yves en Sofie Laurijssens; gebaseerd op familiewaarden, hard werk en traditie. De familie Laurijssens is gekend voor haar expertise in succesvolle “turn arounds” in België.
Lekker eten, familiewaarden en genieten van het leven, lagen mee aan de basis bij de opstart van dit wijnhuis. Als je geluk hebt op een dag uitgenodigd te worden voor een etentje bij de familie, zal snel duidelijk worden wat hiermee bedoeld wordt.
Hun aanpak is op vele vlakken verschillend en anders. Ze zijn bekend voor hun “out of the box thinking”. Of het nu gaat om de verpakking of om het maken van de wijn. Ze komen steeds met nieuwe, soms onconventionele, maar eenvoudige oplossingen.

DE MOYA is een project waarin we op ontdekking gaan in de wijngaarden van Valencia en gebruik maken van de lokale druivenrassen. We combineren het beste van twee werelden: Oude wijnranken en bijna uitgestorven druivenrassen aan de ene kant en de modernste technieken voor het maken van de wijn aan de andere kant.

Het is De Moya hun doel om de essentie van de mooie Mediterraanse Levante zone te vervatten in hun wijnen. De oude wijnranken geven rijke, complexe en fantastische wijnen die erg goed gecombineerd kunnen worden met lekker eten.

Daarenboven zijn hun wijnen toegankelijk geprijsd. Ze labelen hun wijnen graag onder “affordable luxury”.

Bekijk alles van BODEGA DE MOYA

Wijndomeinen

TENUTA IL PALAGIO

Meer dan 10 jaar geleden kochten Gordon Sumner, alias Sting, en zijn echtgenote Trudie Styler een prachtig domein met daarop een 16de eeuwse Toscaans ‘palazzo’ in de pittoreske omgeving van Figline Valdarno tussen Firenze en Arezzo. Il Palagio werd niet alleen hun vakantieverblijf met een opnamestudio maar tevens een boerderij waar naast druiven en olijven verschillende gewassen worden geteeld op een ecologisch verantwoorde en duurzame manier. Het landbouwbedrijf sterkt zich uit over 350 hectare. Wijnstokken nemen 28 hectare in beslag. Naast de lokale Sangiovese-, Colorino- en Cannaiolodruiven werden ook de meer internationale Merlot en Cabernet Sauvignon aangeplant. Op het domein wordt olijfolie gebotteld die afkomstig is van 23 hectare olijfgaarden. 1.5 hectare aan groenten voorzien in hun dagelijkse behoefte aan vitaminen terwijl abrikozen, perziken en pruimen ter plaatse worden verwerkt tot artisanale confituur. Behoudens het geblaat van de schapen, het geknor van de varkens en het gekakel van de kippen toeven Trudie en Sting hier in alle rust in hun aards paradijs. Il Palagio is een op en top ecologische bedrijf waar respect voor mens en natuur het absolute hoofdmotief is.

Bekijk alles van TENUTA IL PALAGIO

Wijndomeinen

FARNESE VINI

Farnese is een relatief jong wijnhuis, maar het groeide in een recordtempo uit tot één van de hoofdrolspelers in het Italiaanse wijnlandschap. Internationale erkenning volgde eveneens snel, want in 2016 en 2017 werd het huis door verscheidene magazines uitgeroepen tot wijnproducent van het jaar. Met meer dan 30 internationale gouden medailles lijkt de ambitie groter dan ooit en zorgt Farnese voor een echte boost voor moderne Italiaanse wijnen. Bovendien is Farnese eigenaar van een wielerploeg met wereldfaam.

Het geheim van de enorme kwaliteit ligt in de bodem, die het wijnhuis Farnese Vini gemakkelijk maakt om de hoogste kwaliteit te bereiken.
Het samenspel van de zonovergoten druiven en het terroir levert wereldberoemde en zeer bekroonde wijnen op.

Bekijk alles van FARNESE VINI

Wijndomeinen

BODEGAS PIQUERAS

De bodega is een familie wijnmakerij met meer dan 100 jaar geschiedenis en bereikt nu de 4e generatie wijnmakers, oenologen en wijnbouwers.
Opgericht in 1915 door Luis Piqueras, focust dit wijnhuis zich op het produceren van kwaliteitswijnen, met inheemse druiven zoals Garnacha Tintorera en Monastrell, uit het DO Almansa gebied. De landerijen bevinden zich rond het kasteel van Almansa, met wijnstokken die tot 90 jaar oud zijn en zeer geconcentreerde druiven van hoge kwaliteit, perfect voor het maken van unieke en zeer expressieve rode en witte wijnen.
Ze verbouwen hun druiven in volledige eenheid met de natuur.

Bekijk alles van BODEGAS PIQUERAS

Wijndomeinen

ALVI’S DRIFT

Gepassioneerd door het cultiveren van het best mogelijke fruit om de internationaal geprezen, bekroonde wijnen van Alvi’s Drift te maken, zijn wijnmakers Alvi en zijn vrouw Junel zeer toegewijd aan milieubehoud en duurzaamheid, waarbij ze voortdurend maatregelen nemen om de ecologische voetafdruk van zowel het wijnhuis zelf als die van de kunst van wijnmaken te verkleinen.

Door middel van duurzame landbouwpraktijken in meerdere landbouwdisciplines spelen ze een toegewijde rol door te investeren in het land voor toekomstige generaties.
Alvi’s Drift produceert zijn eigen maïs en veevoer en gebruikt mest van zijn melkveestapel om niet alleen een rijke bron van bemestende voedingsstoffen te bieden voor de Alvi’s Drift-wijngaarden, maar ook om de algehele gezondheid van de bodem te behouden en te verbeteren. Deze praktijk helpt ook om ervoor te zorgen dat interventie tot een minimum wordt beperkt.

“We verbouwen en maken wijn zoals we leven, hand in hand met de natuur. Wij zijn de beheerders van dit land en we nemen het serieus om ons natuurlijk erfgoed te beschermen.”

– Junel van der Merwe –

Bekijk alles van ALVI’S DRIFT

Wijndomeinen

TENUTA G.D. VAJRA

Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vaira gesticht. De initialen G.D. verwijzen naar Giuseppe Domenico, de grootvader van wie hij de wijngaarden erfde in de hoogstgelegen gemeente van de Barolo, Vergne. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel wijn te produceren onder eigen label.

De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. Naast Nebbiolo verbouwen zij Barbera, Dolcetto , Freisa en een eigenzinnige Riesling. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en de zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf gekomen. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. De familie Vaira produceert hun Barolo’s op traditionele wijze: nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak. Dit bereiken zij door naast roestvrijstalen vaten voor de vinificatie te werken met grote foeders van Sloweens eiken voor de rijping .

Bekijk alles van GD VAJRA

Wijndomeinen

LUDDITE WINES

Luddite is een klein wijndomein gelegen op de oostelijke flanken van de Houw Hoek Mountains in Botrivier. Eigenaars Niels en Penny Verburg zijn Luddite in 1999 begonnen met als enige doel het maken van Shiraz van wereldklasse.

Sindsdien zijn er 8,5 ha wijngaarden en 480 olijfbomen aangeplant. Zoals de naam van het domein aangeeft, wordt er alles aan gedaan om wijnen te maken met minimale interventie. Sindsdien is hun gamma uitgebreid met een Chenin Blanc (heel kleine productie) en de succesvolle Saboteur range.

De familietraditie gaat ondertussen verder met hun dochter Alice die sinds kort haar vader helpt als assistent wijnmaker in de kelder. Zij geeft de kelder en de wijnen een vrouwelijk, elegant tintje.

Bekijk alles van LUDDITE WINES

Wijndomeinen

DOMAINE LOUIS JADOT

Al bijna 200 jaar richt wijnhuis Louis Jadot haar energie op het promoten van Bourgondië en haar wijnbouwerfgoed. Sinds de geboorte van Maison Louis Jadot zijn ze erin geslaagd om honderden percelen met wijnstokken te herenigen en ze van generatie op generatie door te geven om de kwaliteit van de wijnen van dit unieke terroir te garanderen.
Maison Louis Jadot bezit meer dan 225 hectare aan wijngaarden in de Bourgogne. Deze liggen onder andere in de Côte d’Or en zijn deels verspreid over Château des Jacques en Château de Bellevue in de Beaujolais. Louis Jadot koopt ook een deel van haar druiven in bij andere wijnboeren in Frankrijk.

Elk type Louis Jadot wijn heeft z’n eigen individuele karakter. En dat zorgt er voor dat elke wijnliefhebber Louis Jadot’s wijnen kan kopen in elke smaak en prijsklasse.

Bacchus’ hoofd
Het etiket van de wijnen van Maison Louis Jadot wordt gekenmerkt door het onmiddellijk herkenbare beeld van het hoofd van Bacchus, een beeld dat in veel opzichten de handtekening van het huis is geworden en een symbool van zijn identiteit, wat er ook in de fles zit.

Bekijk alles van Louis Jadot

Wijndomeinen

ALBERT DE MILLY

Deze kleine wijnbouwer uit de Marne-vallei, gaf zijn naam en passie voor wijnstokken door aan zijn zoon Alain.

Na zijn studie oenologie richtte Alain Demilly een wijnservicebedrijf op; dankzij de inkomsten en relaties van dit bedrijf slaagde hij erin zijn wijngaard (15 ha) uit te breiden. Met een moderne en efficiënte wijntool besloot hij zijn eigen merk te creëren, Albert de Milly -genoemd naar zijn vader.
Door traditie en moderniteit te combineren, wijdt hij zich met hart en ziel aan zijn beroep om een ​​uitzonderlijke champagnewijn met u te delen.

Geholpen door zijn vrouw Odile, wist hoe ze hun knowhow en hun passies konden delen met hun kinderen Thomas en Aline, die tot op de dag van vandaag dezelfde belangen verdedigen.

Bekijk alles van De Milly

Wijndomeinen

CANTINE MASSIMAGO

Beginnend in een garage is het wijnhuis Massimago langzaam uitgegroeid tot een volledig functionerende wijnmakerij die hen in staat stelt micro-vinificatie en blends voort te zetten om de kwaliteit van hun druiven steeds te beter te beoordelen en zo dus hun wijnen te blijven verbeteren.
In 2017 is het oppervlak uitgebreid dat bestemd is voor zowel de verwerking als de rijping van wijn, met als einddoelstelling hun ​​maximale potentieel te bereiken. Massimago benut de zwaartekracht om de bulkwijn van de fermentatieruimte naar de opslagruimte te verplaatsen.

De veroudering vindt plaats in twee verschillende kelders: een is gewijd aan barriques en tonneaux, en dan is er de grote kelderruimte, onder het hoofdhuis, die de belangrijkste wijnen bevat.

In de vinificatie processen beperken ze het gebruik van sulfieten. Elk jaar start Massimago met nieuwe experimenten in samenwerking met de afdelingen oenologie van de universiteiten van Milaan en Conegliano (Padua).

Bekijk alles van CANTINE MASSIMAGO

Wijndomeinen

CALMEL & JOSEPH

Opgericht in 1995, is Calmel & Joseph bovenal een zeer menselijke onderneming die voortkwam uit passie en de ontmoeting van geesten. Na de wereld te hebben rondgereisd, besloten ze zich te vestigen aan het einde van de ‘Chemin de la Madone’, op slechts een steenworp afstand van de stad Carcassonne in het meest westelijke landgoed van de appellatie Corbières. Want hier liggen Calmel & Joseph’s roots: in de Languedoc-Roussillon.
In dit wijnbouw “eldorado”, waar alles mogelijk is, van de wijnstok tot de fles, maken ze al hun wijnen. Met veel geduld, werden sterke relaties gesmeed met de telers uit praktisch alle appellations in de regio.
Overtuigd van het buitengewone potentieel van deze terroirs, beleeft het wijnhuis Calmel & Joseph dit avontuur elke dag ten volle. Ze maken, blenden en rijpen hun wijnen met een felle vastberadenheid om de buitengewone identiteit van deze mediterrane regio te tonen.
Het is deze eigenheid die Clement Wines graag communiceert met liefhebbers van goede wijn.
“Onze flessen op tafel zien staan, het middelpunt zijn van momenten van gezelligheid, dat is onze grootste voldoening.” – aldus de wijnmakers.

Bekijk alles van CALMEL & JOSEPH