Aanbieding!

La Macinaia – Chianti Classico DOCG ( familie De Gucht)

 22,99  20,69

Sinds het jaar 2000, is politicus Karel de Gucht eigenaar van een wijndomein in Toscana. Het landgoed La Macinaia situeert zich in San Vincenti, in de buurt van het Chianti Classico stadje Gaiole in Chianti. Karel De Gucht is een echte wijnliefhebber en besloot via dit wijndomein zijn eigen wijnen te produceren. Daarom kocht hij nog heel wat landbouwgrond bij om tot een oppervlakte van 5,80 hectare te geraken waarop de druivensoorten Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot werden aangeplant. Het domein is tevens te boeken als vakantieverblijf met mooie kamers en een zwembad.

Appellatie: Chianti Classico DOCG, Italië

Domein: La Macinaia
Het domein La Macinaia van de familie De Gucht bevindt zich in Gaiole, Chianti, deelgemeente San Vincenti. Gaiole, Radda, Greve en Castellina in Chianti vormen het hart van de Chianti, de Chianti Gallo Nero. Dat kan je zien aan het haantje (de Gallo Nero) bovenaan de fascetta (etiket bovenaan de hals van de fles), het bewijs dat de wijn als DOCG Chianti Classico is erkend. De oenologe van La Macinaia is Angela Fronti. In de jaarlijkse competitie voor de beste jonge oenologe eindigde ze dit jaar als tweede.

Druivensoorten: 98% Sangiovese/ 2% Merlot
Krachtige wijn met zeer mooie afdronk. Hoger alcoholgehalte (14,5°) dat je niet merkt omdat de wijn zeer goed geknoopt is. Mooie zuren en diepe neus. Rood, maar ook zwart fruit. Bewaarwijn. Wordt met de tijd alleen beter.