Carlomagno – Primitivo – Puglia IGT

 7,99

AWARDS
International Wine Challenge (2015): Brons
International Wine & Spirits Competition (2015): Zilver
Berliner Wine Trophy (2015): Goud
Decanter (2015): Commended

DOMEIN
The Wine People is een jong project van 3 ervaren rotten in het vak, die het traditionele wijnmaken laten voor wat het is en de wijnbouw op een hypermoderne, holistisch manier benaderen. Ze hebben heel zwaar geïnvesteerd om in verschillende regio’s topwijngaarden te kopen en hypermoderne vinificatieprocessen toe te passen. Ze maken wijnen van typische, inheemse druiven met respect voor terroir. De finishing touch is de originele, toffe en jonge etikettering van de wijnen!

Het team wordt bijgestaan door Stefano Choccioli, Italiaanse topwijnmaker! Zijn wijnen haalden in de internationale wijnpers alle score van 90 tot en met 100/100. Stevige adelbrieven als u het ons vraagt!
WIJN
Het fruit voor deze Carlomagno Primitivo komt uit wijngaarden rond het Zuid-Pugliese stadje Sava, een buurgemeente van het bekende Manduria. Net wanneer de druifjes rijp zijn past men de ‘giro del piccioli’ toe. Daarbij worden de steeltjes van de druiventros gebroken zodat er geen voeding meer in de druiven komt en ze aan de stok drogen. Tijdens dit proces verliezen de druiven 25 tot 30% water op 12 dagen en wordt het sap erg geconcentreerd. De druiven worden na deze ‘Appassimento’ periode eind augustus geplukt. Na de vergisting krijgt 25% van de wijn 12 maanden vatrijping mee in Franse en Amerikaanse barriques.

De geur en smaak van deze Primitivo van The Wine People is wonderbaarlijk. De intens rode kleur laat ons het allerbeste vermoeden voor de smaak en geur. Het complexe boeket puilt uit van de fruitige aroma’s waarin we kersen, frambozen en zwarte bessen herkennen. Een rokerig en kruidig toetsje is te danken aan de houtrijping. De zacht-fruitige afdronk lijkt eindeloos te duren.
WIJN & GERECHT
Overheerlijk bij rood vlees en pittige kazen
DRUIF
Primitivo